DØGNBEHANDLING PÅ TJELE ORELUND
Hverdagen i døgnbehandling på Orelund
Døgnbehandling er den rigtige løsning for mange, der har haft et længerevarende misbrug af alkohol.
Døgnbehandlingen giver tid og ro til at komme sig både fysisk og psykisk, samtidig med at man får en pause fra dagligdagens krav og forpligtelser og dermed mulighed at koncentrere sig om sin behandling – og uden hverdagens fristelser.
En døgnbehandling på Tjele Orelund varer typisk 4 uger.
Vil du vide mere om døgnbehandlingen på Orelund?
Ring og få en fortrolig samtale med vores alkoholrådgivere.
Vil du vide mere om døgnbehandlingen på Orelund?
Ring og få en fortrolig samtale med vores alkoholrådgivere.
Se film med René og Arne, der var i døgnbehandling hos Tjele:
En typisk dag i døgnbehandling
Dagligdagen på Orelund er struktureret, så der er den rette balance mellem undervisning og terapi, og tid til ro og fordybelse.
Når man går i døgnbehandling for alkohol- eller stofmisbrug på Tjele Orelund, indeholder en typisk dag følgende program:
-
08:00: Morgenmad
Fælles morgenmad i spisestuen.
-
08:30 Samling i fællessalen
Morgensamling hvor der informeres om dagens program, og hvor alle har chancen til at fortælle om, hvordan det går i behandlingen.
-
10:00: Emnemøde
Emnemøderne består af undervisning og foredrag, hvor man blandt andet lærer om de bagvedliggende mekanismer ved alkoholisme, og hvor de værktøjer, man skal bruge for at holde sig ædru, bliver gennemgået og forklaret.
-
12:00: Frokost
Fælles frokost i spisestuen. Herefter kan man slappe af, gå en tur, arbejde med skriftlige opgaver, snakke med de andre deltagere eller have en samtale med sin personlige rådgiver.
-
13:30: Emnemøde
Dagens andet emnemøde består af yderligere undervisning og/eller gruppeterapi. I gruppeterapien udveksler man erfaringer og støtter hinanden i at foretage de nødvendige forandringer, der skal til, for at gøre op med sit misbrug.
-
15:30: Dagsprogrammet slutter
Mange vælger at bruge tiden indtil aftensmaden til at dyrke motion enten i motionsrummet eller ved at gå eller løbe en tur. Andre har skriftlige opgaver, der skal klares.
-
18:00 Aftensmad
Fælles aftensmad i spisestuen. Fra aftensmaden indtil aftenmødet kl. 21:30 bruger de fleste tiden til at tale sammen om dagens begivenheder og på den måde bearbejde de mange nye input.
-
21:30 Aftenmøde
Inden dagen er omme, er der aftenmøde med en runde om, hvordan dagen har være. Mange går til ro efter aftenmødet, men man bestemmer selv, hvornår man går i seng.
Hver dag indeholder undervisning, gruppeterapi og individuelle samtaler med den personlige alkoholbehandler, samtidig med at der er afsat tid til at bearbejde og fordøje alle de nye input.
Weekender i døgnbehandlingen
De fleste bruger lørdag formiddag til at få ordnet værelse, vasket tøj og andre praktiske gøremål.
Lørdag eftermiddag kommer der en tidligere deltager fra behandlingen på Orelund og fortæller om sine erfaringer fra døgnbehandlingen, og om hvordan han eller hun har håndteret de mange udfordringer, der har været i den første tid efter behandlingen. Lørdag aften er der samvær og hygge, hvor man kan se film eller snakke i sofaen.
Søndag formiddag er til fri disposition og mange benytter lejligheden til at sove længe, og andre arbejder med deres skriftlige opgaver.
Søndag eftermiddag kan familie eller venner komme på besøg. Endelig runder vi ugen af med et fælles aftenmøde.
Mange af deltagerne i vores døgnbehandling fortæller, at roen og de smukke omgivelser på Orelund har haft en positiv indflydelse på deres alkoholbehandling.
Døgnbehandling giver familien ro
Alkoholbehandling som døgnbehandling er også ofte en god løsning for de pårørende.
Vores oplevelse er, at familien får ro, når den der drikker, er i trygge hænder på Tjele Orelund.
Det giver familien tryghed at vide, at den afhængige får den professionelle hjælp, han eller hun har brug for.
Samtidig får familien en chance for at få lidt ro efter en hård tid med alkoholmisbrug.
Ofte har misbruget stået på i flere år, før, den der drikker, erkender problemerne og er motiveret for at gå i behandling.
Tjele har behandlingscentre i hele landet
● Døgnbehandling ● Ambulant behandling
Tjele Orelund: Døgnbehandling på Sjælland
På Tjele Orelund tilbyder vi døgnbehandling af stof- og alkoholmisbrug.
Behandlingen foregår på Orelund Gods på Vestsjælland, der byder på naturskønne omgivelser og god ro til at bearbejde sit misbrugsproblem.
Mange af deltagerne i behandlingen, som kommer fra København eller det øvrige Sjælland, fortæller, at pausen fra hverdagen, roen på behandlingscentret og den smukke natur omkring Tjele Orelund har været med til at gøre døgnbehandlingen til en rigtig god og givende oplevelse.
Stor tilfredshed med behandlingen på Tjele Orelund
I en undersøgelse svarer 9 ud af 10 deltagere, at de er “tilfredse” eller “meget tilfredse” med resultatet af deres døgnbehandling.
Erfarne og veluddannede medarbejdere
Behandlerne i vores døgnbehandling er alle højt kvalificeret inden for alkoholbehandling og har personlige erfaringer med afhængighed.
Det betyder, at vores klienter ikke kun bliver mødt med professionalisme – men også med forståelse og empati.
Ud over alkoholbehandlerene i døgnbehandlingen har vi også fastansatte læger, herunder virksomhedsansvarlig overlæge, sygeplejersker og terapeuter.
At gå i døgnbehandling for mit alkoholmisbrug forandrede mit livssyn. På Orelund lærte jeg at acceptere mig selv og fik tillid til, at andre vil mig det godt. Det var hårdt at stå ved alle de dårlige valg, jeg traf med alkohol i blodet, men hold op en lettelse at få sat ord på og få skrevet alle de sorte tanker ned. Det var, som om jeg kunne trække vejret igen. Jeg er dybt taknemmelig.
_______
William 55 år, København
At gå i døgnbehandling for mit alkoholmisbrug forandrede mit livssyn. På Orelund lærte jeg at acceptere mig selv og fik tillid til, at andre vil mig det godt. Det var hårdt at stå ved alle de dårlige valg, jeg traf med alkohol i blodet, men hold op en lettelse at få sat ord på og få skrevet alle de sorte tanker ned. Det var som om jeg kunne trække vejret igen. Jeg er dybt taknemmelig.
_______
William 55 år, København
Behandlerne i døgnbehandlingen har alle haft afhængighed inde på livet og har selv været i misbrugsbehandling. Desuden har de gennemført en professionel rådgiveruddannelse.
Kontakt os
Skriv eller ring til vores alkoholrådgivere, hvis du har spørgsmål om alkoholisme – eller er pårørende til en, der drikker for meget. Vores telefonrådgivning er åben døgnet rundt. E-mails besvares førstkommende arbejdsdag.
Læs om Behandlingscenter Tjeles privatlivspolitik.